Initiatieven op het gebied van groen

Trots! Dat zijn we op alles wat er al gebeurt op het gebied van groen in het Arnhemse wijk. Alle initiatieven én alle plannen hebben we samengevoegd om op onze groene initiatievenkaart op Google Maps. Een aantal daarvan lichten we uit op deze pagina.

1. Plantjesmarkt Statenlaan en Van Slingelandtstraat

In de Statenlaan heeft niet iedereen een voortuin. Wel zijn er boomspiegels. Bewoners kunnen zo’n boomspiegel adopteren en opfleuren met plantjes. Daarvoor wordt in het voorjaar een plantjesmarkt gehouden. In het najaar maken bewoners de boomspiegels winterklaar.

Ook de Van Slingelandtstraat heeft voor het eerst een plantjesmarkt georganiseerd. Gezellig én groen! 

2. Torentuin bij RIBW-kantoor

Buurtbewoners met groene vingers kunnen aan de slag in de torentuin van het RIBA aan de Johan de Wittlaan. Iedere zaterdag werken tuinliefhebbers samen aan hun eigen moestuin of de algemene tuin. Lees meer over hoe je mee kunt doen op de pagina Bewoners in actie.

3. Tegelwipacties

In onze wijk liggen relatief veel tegels. Die houden de warmte vast, maar planten zorgen voor verkoeling. Daarom steunen we tegelwipacties: een tegel eruit, groen erin! Hoe meer groen, des te koeler het wordt tijdens hete zomers. Er zijn diverse tegelwipacties geweest en wat ons betreft mogen er nog meer komen!

4. Geveltuinen (onder andere bij de Witte Woningen)

Alle beetjes helpen, dus ook kleine tuintjes. Aan de Imhoffstraat, Daendelsstraat en Broekstraat zijn er daarom geveltuinen aangelegd. Dat smaakte naar meer en daarna zijn ook op andere plekken in de wijk geveltuinen aangelegd, bijvoorbeeld bij het stadskantoor.

5. Groen Transformatorplein

Deze buren willen het Transformatorplein in het Nieuwe Kadekwartier groener, meer biodivers én hittebestendig maken. Zo staat er een insectenkast en hebben ze zonnebloemen geplant. Meer weten? Bekijk de Facebookpagina Groen Transformatorplein.

Jouw initiatief op de kaart?

Mis je jouw vergroeningsactie op onze kaart? Of heb je een vraag over wat we als werkgroep Groen Broek voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet en mail naar m.mes@rijnstad.nl

 

Foto Tegelwipactie en geveltuin: Danitscha Pas