Bewoners in actie voor een groenere wijk

Woon jij in het Arnhemse Broek en wil jij graag meer groen en natuur in de wijk? Dan helpen we je graag op weg. We tippen je wat er mogelijk is. Of we vertellen je welke organisatie je het beste kan helpen. Vertel ons je idee of wens en we denken graag mee!

1. Maak gebruik van subsidies

Wil je een groen dak laten aanleggen? Of heb je andere wensen, waarvoor je geld nodig hebt? Dan kun je misschien gebruikmaken van een groene subsidie. Je vindt een overzicht van subsidies op ArnhemKlimaatbestendig.nl.

2. Kom helpen in de torentuin

Wil je graag werken in een (moes)tuin, maar heb je die zelf niet? Kom dan op zaterdag om 10.00 naar de torentuin (bij het RIBW-kantoor aan de Johan de Wittlaan). Daar houden we met een groepje vrijwilligers de tuin bij. Je bent van harte welkom! Meer info via Christien Lips: jmclips@tele2.nl.

3. Lukt het niet om de tuin bij te houden?

Het kan zijn dat je graag een groene tuin wil, maar fysiek niet meer in staat bent om dat voor elkaar te krijgen. Dan kun een beroep doen op de tuinmannen van ’t Broek Omhoog. Zij kunnen je helpen om de tuin bij te houden. Mail voor meer informatie naar info@hetbroekomhoog.nl.

4. Groen in de openbare ruimte

Heb je een idee voor meer groen in de openbare ruimte? Bijvoorbeeld een boomspiegel, plantvak of berm te adopteren? Dan kun je hiervoor het beste contact opnemen met Johannes Bouma van de gemeente. Mail naar johannes.bouma@arnhem.nl.

5. Word lid van onze werkgroep!

Wil je je inzetten voor meer groen in de wijk, dan kun je ook lid worden van de werkgroep Groen Broek. Maak gerust eens kennis tijdens een van onze vergaderingen. Of loop je ergens tegenaan bij het vergroenen van je tuin of straat en heb je hulp nodig? Mail naar m.mes@rijnstad.nl en dan helpen we je verder!

Inspiratie nodig?

Wil je graag iets doen op het gebied van groen, maar weet je niet wat precies? Laat je dan inspireren door wat er al gebeurt in de wijk. Kijk voor meer informatie op de pagina Initiatieven. Of bekijk onze groene initiatievenkaart op Google Maps. Misschien kunnen we jouw initiatief binnenkort wel toevoegen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Foto: Danitscha Pas